Dataskydd - GDPR

Dataskydd (GDPR), cookies, personuppgifter och allmänna villkor

Citydäck behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Du samtycker till detta när du besöker vår webbsida och beställer. Nedan kan du se vad vi gör med dina uppgifter:

  • - Vi använder informationen endast för det ändamål som krävs.
  • - Vi samlar inte in och lagrar inte information som inte är nödvändig för det ändamål som angetts.
  • - Vi kommunicerar tydligt hur personuppgifter samlas in, lagras och används och ser till att berörda personers rättigheter tillgodoses.
  • - Vi tillser att behandling av personuppgifter är spårbar och att vi eller våra personuppgiftsbiträden ansvarar för behandlingen.
  • - Vi tillser att personuppgifter är tillgängliga på det sätt vi har angett.
  • - Vi tillser att personuppgifter inte till följd av vårdslöshet eller uppsåt raderas eller förändras.

Om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på info@citydack.se.

Vilka personuppgifter samlar Citydäck AB in?

  1. - Namn och efternamn
  2. - Personnummer
  3. - IP-nummer
  4. - E-post
  5. - Telefon
  6. - Adress
  7. - Regnummer

Varför samlar ni in dessa uppgifter och i vilket syfte?

Vi samlar in dina personuppgifter för att kunna leverera din beställning. Endast nödvändiga uppgifter samlas in för att kunna leverera varor till våra kunder. Vi samlar även in uppgifter för garantiärenden som rör din beställning. Förklaras nedan:

  • - Namn och efternamn samlar vi in för att kunna skicka varorna och skapa ett personligt kvitto. Vid val av upphämtning samlar vi in detta för att du ska kunna identifiera dig vid kontakt med Citydäck.
  • - Personnummer samlar vi in för att kunna erbjuda dig som kund säkra och personliga betalningsalternativ så som faktura, kort och delbetalning. Vi tar även ditt personnummer för framtida garantiärenden. Du samtycker till detta när du handlar hos oss.
  • - IP-nummer samlar vi in för att skydda dig och oss själva mot internetbedrägerier.
  • - Telefonnummer samlar vi in för att kunna kontakta dig vid ärenden som rör din beställning samt avisera din försändelse.
  • - E-postadress samlar vi in för att ha möjligheten att skicka e-postmeddelanden till dig på orderbekräftelse samt kontakta dig vid ärenden som rör din beställning.
  • - Bilens registreringsnummer samlar vi in för att säkerställa passform som rör din beställning. Exempelvis att fälgar, däck & tillbehör passar bilen.
  • - Adress samlar vi in för att kunna leverera dina beställda varor. Väljer du att hämta dina produkter hos oss samlar vi fortfarande in din adress för att vid behov skicka kompletterande varor/delar.

Observera: Det är du själv som godkänner om vi får ta del av dina personuppgifter. Vi kan dessvärre inte processa ditt ärende om du inte godkänner villkoren. Du godkänner villkoren i samband med köp på vår hemsida. Har du godkänt villkoren och vill dra tillbaka godkännandet kan du mejla dataskyddsansvarig via e-postadressen info@citydack.se och be om att få dina uppgifter raderade från våra system.


Vanliga frågor

Hur länge lagrar ni mina uppgifter?

Vi samlar in dina uppgifter upp till 24 månader. Detta beräknas från och med den dagen du gör din senaste beställning. Vi samlar in dina uppgifter för att hjälpa dig vid framtida problem som rör din beställning.


Vart lagrar ni mina uppgifter?

Vi lagrar dina uppgifter i en säker och krypterad databas. När du beställer online lagras dina uppgifter hos Svea ekonomi och Citydäck.


Jag vill att ni tar bort mina uppgifter, hur gör jag?

Du kan enkelt radera dina uppgifter genom att avsluta ditt konto. Du följer några steg för att kunna göra det. Först loggar du in på mitt konto, sedan väljer du kontoinställningar och väljer att använda knappen “avsluta mitt konto”. Du skriver dina uppgifter och bekräftar för att avsluta kontot. Ifall det ligger en aktiv order så får du kontakta oss via info@citydack.se för att kunna radera ditt konto och dina uppgifter. Observera att ifall du avslutar ditt konto alla uppgifter som vi har om dig som kund raderas!


Jag vill ändra den informationen ni har om mig, hur gör jag?

För att kunna ändra informationen så använder du egenskapen kontoinställningar när du är inloggad på “mitt konto”. Om du vill ändra eller veta mer om informationen vi har om dig som kund kontakta oss gärna via info@citydack.se.


Jag vill ta del av den informationen ni har registrerat om mig

Du skickar ett mejl till info@citydack.se eller ringer +46 40 21 31 30 och ber om att få det.


Vi använder SSL som skyddar trafiken mellan dig och oss

Som skydd på webben används SSL-protokoll (Secure Sockets Layer). SSL möjliggör stark kryptering av förbindelsen mellan användarens webbläsarprogram och webbservern. Krypteringen skyddar datatrafiken på så sätt att utomstående inte kan komma åt konfidentiella uppgifter genom att följa upp förbindelsen.

Vilka får ta del av mina uppgifter?

Citydäck, Svea Ekonomi och DHL.

Vill du veta mer om GDPR (Dataskyddsreformen), besök länkarna nedan!

https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/

https://www.eugdpr.org/


Cookies

När du besöker Citydäck samlar vi information om allt som görs på vår webbplats. Vi använder denna information för att förbättra och säkerställa din användarupplevelse. Cookies används också på vår chattfunktion för att kunna se vad användaren letar efter, exempelvis en produkt för att kunna hjälpa användaren att handla rätt.

Här kan du läsa om vilken information vi samlar in, hur vi behandlar denna information, vad vi gör med den, vem som har tillgång till den och hur du kan kontakta oss gällande vår cookie- och sekretesspolicy.

När vi samlar information görs det inom ramarna för den befintliga lagstiftningen. Dina personuppgifter som samlas in sker i enlighet med GDPR & Personuppgiftslagen.

Citydäck detekterar automatiskt IP-adress och data när du flyttar mellan olika sidor och tjänster på vår sida. Vi använder analysverktyg som Google Analytics som hjälper oss att samla in statistik om vad du gör på vår webbsida. Detta med hjälp av: Cookies och genom att användarna själva tillhandahåller information.


Vad är en cookie?

När du besöker Citydäck lagras cookies på din dator. En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid nästa besök. Ingen personlig information lagras i våra cookies. Nästan alla webbplatser använder cookies. De lagras i din dator för att hjälpa dig, vilket bidrar till att analysera hur webbplatsen används så att användarupplevelsen kan förbättras. Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver och inkluderar information om användarinställningar, inloggning samt hur webbplatsen används.


Hur undviker jag cookies?

Om du inte vill ta emot cookies kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga cookies från din dator eller ställa in datorn så att du får en varning innan cookies sparas.

Tänk på att om du inte accepterar cookies kan det finnas funktioner på Citydäck som inte kommer att fungera för dig.

  • - Firefox

Besök följande guide: https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored

  • - Internet Explorer

Besök följande guide: https://support.microsoft.com/sv-se/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

  • - Google Chrome

Besök följande guide https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sv

  • - Safari

Besök följande guide https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=sv_SE


Vad används cookies till på Citydäck?

För att avgöra vilka som besöker våra webbplatser använder vi cookies för att skapa demografisk och användarrelaterad statistik. Detta ger oss möjlighet att anpassa och skapa innehåll och tjänster som matchar dina och andra användares önskemål och intressen. Nedan beskrivs syftena för de cookies som används på vår hemsida.


Cookies från tredje part

Citydäck använder en rad tjänster från tredje part på våra webbsidor. Ibland använder även dessa tjänster cookies. Du kan välja att ej acceptera cookies från tredje part i din webbläsare genom att blockera hela Cookie-användandet.

Bland annat används cookies från tredje part för att samla in statistik om dina besök hos Citydäck; i sådant fall använder vi cookies för att t.ex. få veta vilka webbplatser du besöker och hur länge du besöker dem. I detta fall använder vi systemet Google Analytics från Google. https://www.google.com/policies/technologies/cookies/

Du kan välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Citydäck samarbetar också med företag för att förbättra vår online-marknadsföring för att säkerställa att du endast ser relevanta annonser.

I detta sammanhang använder vi exempelvis följande leverantörer: Facebook, Instagram och Youtube. Citydäck innehåller komponenter från tredje part som t.ex. "Facebook-rekommendation", "Facebook-gilla". Dessa komponenter från tredje part innebär att ägaren till tredjepartskomponenten, t.ex. Facebook tar emot tekniska data om din webbläsare, IP-adress, vilka sidor du besöker hos Citydäck och liknande.
Den behandling som ägaren till
tredjepartskomponenten gör ligger utanför vår kontroll och rör endast dig och ägaren till tredjepartskomponenten. Citydäck använder sig av dessa komponenter för att kunna länka direkt till våra sociala mediewebbplatser och därmed säkerställa en smidig navigation för dig som kund.

Funktionalitet

Hos Citydäck finns det ett antal tekniska cookies som krävs för hantering av funktionaliteten på åtskilliga delar av Citydäck. Dessa är de cookies som lagras när du loggar in på Citydäck och de lagras för att hålla ordning på innehållet i din kundvagn, dina favoriter osv.

Användning av personlig information

Känslig personlig information yppas aldrig för tredje part såvida du inte uttryckligen samtyckt, och vi samlar aldrig in personlig information såvida inte du själv har angett denna information när du gjort en beställning, deltagit i en enkät eller liknande. Information samlas in om namn, adresser, postnummer, mejladresser, kön, ålder, intressen, åsikter och kännedom om olika ämnen.

Personlig information används för att implementera den tjänst för vilken informationen samlas in. Informationen används också för att lära känna dig och andra användare av webbplatsen bättre. Denna användning kan inkludera studier och analyser i syfte att förbättra och effektivisera vår och våra leverantörers marknadsföring, våra produkter, tjänster och tekniker samt för att visa innehåll som är anpassat efter dina intressen och hobbys.

Kontakt rörande persondata

Om du vill få tillgång till den information vi har om dig, är du välkommen att kontakta oss på: info@citydack.se. Om felaktiga data har registrerats eller om du har några andra invändningar, kan du ta kontakt på samma sätt. Du har rätt att få se vilken information om dig som är registrerad, och du kan invända mot registreringen enligt personuppgiftslagen.

Skydd av persondata

Lagstiftningen kräver att din personliga information ska förvaras på ett säkert och konfidentiellt sätt. Vi lagrar din personliga information på servrar med höga säkerhetsnivåer som är placerade i kontrollerade anläggningar, och vår säkerhet kontrolleras regelbundet för att avgöra huruvida användarinformationen hanteras på ett säkert sätt, alltid med strikt hänsyn till dina rättigheter som användare. Vi kan dock inte garantera 100 % säkerhet för dataöverföringar via Internet. Det innebär att det kan finnas en risk att andra obehöriga parter får åtkomst till information när data skickas och lagras på elektronisk väg. Därmed skickar du din personliga information på egen risk.

Personlig information raderas eller anonymiseras när det syfte som den samlades in för upphör. Internets snabba utveckling innebär att det ibland kan bli nödvändigt att ändra vår behandling av persondata. Därmed förbehåller vi oss rätten att uppdatera och ändra dessa riktlinjer för behandling av personaldata. Om vi gör detta, kommer vi självklart att korrigera datumet för "senast uppdaterad" nertill på webbsidan. Vid omfattande ändringar kommer vi att meddela dig med ett synligt meddelande på våra webbplatser.

Du har rätt att klaga på behandling av information och data som rör dig. Klagomål skickas till Datainspektionen.


Kontaktuppgifter för ändring & radering av personuppgifter

E-post: info@citydack.se

Telefon: +46 40 21 31 30

Adress:

Citydäck AB

Scheelegatan 15

212 28 Malmö

Sverige

   

Vi, och våra partner, använder cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivs i vår policy för cookies.