Hjulinställning

Rätt hjulinställning ökar livslängden på dina däck, minskar bränsleförbrukningen och ger en säkrare och mer bekväm körning.

Hjulinställning

Hjulinställning
Hjulinställning

Fördelar

Hjulinställningen på din bil bör ses över ungefär en gång om året, vilket också gäller nya bilar. Att köra omkring med felaktig hjulinställning sliter onödigt på däcken och ökar bränsleförbrukningen. Och utöver att det då blir onödigt kostsamt minskar både komforten och säkerheten; det kan bli skakigt och styrningen kan dra iväg åt ett håll, bromssträckan påverkas negativt liksom väggreppet vid blött och halt väglag.

Priser

Hjulinställning kräver en avancerad utrustning, och är därför inget du ska ge dig på på egen hand. På CityDäck är vi experter på hjulinställning och vi hjälper dig mer än gärna.

Det som händer är att hjulvinklarna på bilen justeras till rätt position så att bilen rullar rakt, d.v.s. att bilens färdvinkel är noll.

Först körs bilen upp på en hjulinställningslift. Hjulen måste stå så rakt som möjligt och lufttrycket måste vara exakt detsamma i alla däck.

Därefter görs en mätning av vinklarna; mätinstrument monteras på hjulen. Dessa är kopplade till en huvuddator och en laserpekare som visar hur stora korrigeringar som måste göras. Det handlar om tre olika värden: Camber (vinkeln in eller ut från hjulaxeln), Caster (vinkeln mellan nedre och övre spindelled, samt Toe (vinkeln in eller ut på det svängande hjulet, sett uppifrån.

Till sist ställer vi in hjulen i enlighet med mätningarna, och sedan kan du tryggt rulla ut i förvissning om att du fått en ökad livslängd på dina däck, en minskad bränsleförbrukning och en säkrare och mer bekväm körning.

För detta tar vi endast 1250:-.

Kontakta någon av våra verkstäder

Vi finns här för att svara på alla dina frågor som du kan tänkas ha kring våra tjänster.

Välj verkstad